Over Jeroen

Een korte biografie:

Ik ben geboren in Enschede en op twaalf jarige leeftijd verhuisd naar Leiden. Mijn eerste jaren in Twente heb ik als erg prettig ervaren; ik groeide op in alle rust, reinheid en regelmaat. Behalve op school; door mijn dyslectie had ik andere interesses dan mijn medeklasgenoten. Ik was dan ook meer buiten de klas dan in de klas te vinden. Bezigheden als hutten bouwen, boven- en onder de grond, zwerven over de heide hadden mijn belangstelling. De school begreep mij niet en ik begreep hen niet.

Op negen jarige leeftijd verhuisden we naar Leiden. Helaas overleed mijn grote voorbeeld en de enige man, mijn vader, naar wie ik luisterde in mijn beleving vrij plotseling. Mijn jaren daarna waren een aaneenschakeling van zoeken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Na drie keer mijn Havo examen gedaan te hebben ging ik op mijn 19e jaar ad-random aan het werk. Ik belandde aan de lopende band, deed schoonmaak werk, koerierswerk en vooral horeca.. veel horeca.

Mensen vond ik leuk en dan vooral coachen. Ik kon mijn energie kwijt in het roeien, zeilen en reizen. Ik vond het heerlijk om anderen te leren hoe je in zo’n smal bootje stapt of in een zeilboot en er dan heel goed in te worden. Blijkbaar was dat voldoende grond om de Pedagogische Academie te doen. Maar ook daar bleek dat het werken in de klas, zelfs als meester, niet mijn ultieme uitdaging was. Ik moest na drie jaar stoppen en werd manager van Mc Donalds in Amsterdam. Mijn onrust nam toe, hetgeen er uiteindelijk toe leidde dat ik naar Amerika vertrok met de intentie daar mijn toekomst te zoeken. Na uitgebreide omzwervingen besloot ik terug naar Nederland te gaan. Ik leerde mijn vrouw kennen en gezamenlijk zijn we naar Drenthe verhuisd en daar heb ik mijn Pampus gevonden. Rust na een lange zoektocht naar wie ik ben, wat ik wil en waar ik naar toe wil.

In Assen gestart als zelfstandig ondernemer in de Horeca; een croissanterie waar ik zeven jaar de eigenaar van mocht zijn. Daarna zes jaar als consultant om startende ondernemers te ondersteunen naar zelfstandig ondernemerschap. In de avonduren Bedrijfskunde, intervisie en coachopleidingen gevolgd. Ik zocht toen naar mijn innerlijke drijfveren omdat mijn loopbaan tot dan meer uit trial and error bestond dan een die vanuit visie of passie gedreven werd.

Ik ben nu weer terug daar waar ik begonnen ben; ik onderneem en speel. Het gesprek om de “ander” verder te helpen is mijn weg die ik gaan wil. Naast loopbaan- en ondernemerscoach ben ik eigenaar van Flexible Workplace, Fleksklus en studeer nog altijd. Ik ben tenslotte nog maar net begonnen…